1 Eylül 2008 Pazartesi

Solan Çiçekler

Solan çiçekleri topladım, açanların aksine! Her solan senin yüzündü bana, açan tüm çiçeklere düşman oldum! Sen solarken onlar nasıl açarlar? Soldun, baktım yüzüne ağladım! Sustum, tuttum ellerinden, bıraktın! Kalktım gidiyorum dedim, bakmadın! Solan çiçeklerin hepsini topladım ve bağrıma bastım. Bastım ve ağladım.

Yağmurlarla yıkanmış bir gönül seninkisi, kendi efkarında boğulmuş gitmiş bir yalnız kayık misali! Kürekleri kırılmış, boyası dökülmüş, dümeni zaten yok! Kıyıdan baktım sana, çaresizliğine kulaç attım, yüzdüm sana, delice yüzdüm. Ağlayarak yalvardım! Elini Uzat! Elini Uzat! Döndün arkanı, sustun! Bıraktım kendimi mavilere, senin yalnızlığında boğuldum!

Çaresizliğin ilk sırasındayım, gözlerine bakmanın son! Sıra bana gelse bile kaparsın sen gözlerini, ben gözlerimden akan boncuklardan kolye yaparım! Sen susarsın, ben susarım. Sen dalarsın uzaklara, ben ağlarım. Siyah düşleri, maviye çevirmek isterim ellerinden tutup, tutmassın, ağlarım! Solan çiçekleri topladım, açanların aksine! Her solan senin yüzündü bana, açan tüm çiçeklere düşman oldum!

5 yorum:

Zeugma dedi ki...

Aladdinciğim,nedir bu böyle bitmek tükenmek bilmeyen ilhamlar ablacığım :)
Şahanesin yaa..Gittikçe daha güzeli geliyor,kendini aşmaktasın.Şahane şiir tadı var bunda.
Ülkenin en güzel şiirleri senin kaleminden akacak,devam..
Ben bu ilham kaynağını bi görmek,teşekkür etmek isterdim doğrusu : ))
Kutluyorum seni yine..

MyBiber dedi ki...

Çok güzel olmuş gerçekten... Kelimeler çok güzel seçilmiş ve yanyana getirilmiş; bu güzel fakat ya böyle hissetmek?

beenmaya dedi ki...

ne diyimki ben sana solan, solmuş olan senin yüzünde yeniden açsın o zaman...naptın be Alaaddin'im o duvar bu duvar yapıyorsun bizi yahu...

vili dedi ki...

Çok çok beğendimmm :)

Adsız dedi ki...

Güzel yazı denildiğinde de ilk sıradasın.... :)