3 Ekim 2008 Cuma

Yolun açık olsun

Hey sen! Acının rengine boyama kendini. Hemen bir deniz kıyısına git şimdi,cebinde ne kadar kelime varsa dünden kalan ve ne kadar hatıra kaldıysa yalan dolan, savur sonsuz maviliklere! Kapat gözlerini sonra, bırak damarlarında sadece hayat aksın, hisset yaşadığını, ölmek için çok erken...

Beyninin duvarlarında asılı tüm fotoğraflar! Hepsi özenle çerçevelenip, nazikçe çivilendiler! Sen her gün boş bir odaya girip, beyninin duvarlarında yaşadın sevdanı! Şiirlerin havaya yazıldı, şarkıların rüzgara söylendi! O odada o hiç olmadı! O olsaydı eğer, neden üşüyorsun?

Yalan söylemene gerek yok, sen de biliyorsun! Şizofren bir akıl seninkisi, kendin yarattın, kendin aşık oldun, kendin sevdin, kendin özledin, kendin ağladın, kendin sustun, kendin çoştun, kendin yutkundun, kendinde kaybldun...Bunlar doğru değilse, neden tek başınasın?

Hayat bir gül gibidir dostum! Herkes gül'ün kokusunu ve yumuşaklığını ister! Ama kolay mı bir gül'e sahip olmak ve gülmek? Dİkenleri aşmadan, elleri yaralanmadan, kan akmadan kolay mı? Hayatın tüm acıları bir rende gibi yüreğini öğütecek ve sen her acıda, dahada büyüyerek gireceksin yaşam kavgasına. Hepimiz yalnızız dostum hem de hepimiz! Eğer öyle değilse, düşündüklerini neden duyamıyorum?

Ne zaman çaresiz hissetsek kendimizi, kaçmak kurtulmak isteriz. Herşeyden ve herkesten uzaklara gitmek, yok olmak! Bilmiyorsun dostum, kendimizden kaçamayız, beynimizden kaçamayız! Eğer kaçabiliyorsak neden ağlıyoruz?

Bir güneşten, aydan ve yaşamdaki her varlıktan örnek alacaksın! Bakacaksın; Güneş hep yalnız ve kimsesiz ama hayattaki görevini hiç bir gün bırakmıyor! HEr sabah ufuktan bize merhaba diyor! Kendisi yanıyor dostum! Senden farkı yok inan bana yanıyor! Alev alev kim bilir ne acılar çekiyor! Ama ona ihtiyacı olanları bu hayatı yalnız bırakmıyor! Yaşadıklarımızı içimize, yaşama hırsımızı dışımıza vurp, sıkılmış bir yumruk gibi girmeliyiz bu hayatın tam ortasına! Eğer "Bana kim ihtiyaç duysun?" diye soruyorsan, ben neden bunları yazıyorum?

Zaman en değerli parça hayatımızda! Hiç bir anı geri döndürme şansımız yok ve inan bana sevgili dostum hiç bir anı harcamaya haddimiz yok! Zaman harcanmaz dostum zaman değerlendirilir! Anın zerresini bile titizlikle harcamalısın! Şimdi git ve kendini toparla! Herkezin biraz zamana ihtiyacı var! Ama bu zamanı harcama, değerlendir!

Herşey kendi elinde dostum! Senin içinde herşey...Senin içindi herşey...Seni çok sevdiğimiz için...Yalnız değilsin...Yolun açık olsun...

7 yorum:

veranda dedi ki...

çok güzel yazı ama bir çelişki var

"Hepimiz yalnızız dostum hem de hepimiz! Eğer öyle değilse, düşündüklerini neden duyamıyorum?"
derken

"Seni çok sevdiğimiz için...Yalnız değilsin...Yolun açık olsun... "
diyorsun sonunda

bense ilkine katılıyorum

ZehirliÖrümcek dedi ki...

Teşekkür ederim ama bence çelişki yok :) Eğer ilk dediğime katılıyorsanız sizde bizdensiniz ve yalız değilsiniz! Çünkü benim gibi düşünenler (biz) herkesin yalnız olduğunu dşünüyoruz :) Yani kelime oyunu olarak çelişki yok aslında :) Teşekkür ederim değerli yorumunuz için

veranda dedi ki...

böylece satır arasındaki boşluk dolduruldu :)

ZehirliÖrümcek dedi ki...

Evet :) Hoş Geldiniz :)

beenmaya dedi ki...

herşey senin içinde demişsin ya...işte içimizdeki hayat kimi zaman dalgalı kimi zaman durgun kimi zaman fırtınalar kopan, koparan bir deniz ama bizim içimizde ve ne olursa olsun hayatın ta kendisi işte. sanırım asıl bunu kaybetmemeliyiz...

Adsız dedi ki...

Çok güzel yazı.yüreğinize sağlık.Bu duyguları zaman zaman herkes yaşıyor insanoğluyuz sonuçta bu da doğal olsa gerek.Her satırı ayrı değerli.elinize,yüreğinize sağlık.sevgiler.

siirimsi dedi ki...

güzel cümleler
umarım, yüreğinize de söz geçirebiliyorsunuzdur, kaleme söylettiklerinizi dinletebilmek de marifet..